Tarihi Mekanların Modernize Edilmesi

Resim
 Hem dünya hem de ülkemizde tarihi mekanların modernize edilmesi önemli konulardan biri haline gelmiş durumda. Bu konuda yapılması gereken ilk adımlardan biri modernize edilecek yapının iyi analiz edilmiş olması geliyor. İyi analiz edilen mekanlara çözümler üretmek ve bu çözümler doğrultusunda tasarımlar oluşturmak oldukça kolay olacaktır.  O halde aşamaları sıralayarak durumu biraz daha somut hale getirelim: 1.       Mimariyi yapıyı hem tarihi ile hem de fiziki analiz edin. 2.       Sorunlar üzerine odaklanın. 3.       İç Mimari çözümler üretmeye başlayın. 4.       Tekrar tekrar çözümlerinizi gözden geçirin. 5.       Bir proje ortaya koyun.   Mimariyi yapıyı hem tarihi ile hem de fiziki analiz edin. Mimari yapıları sıklıkla fiziksel değerlerini baz alarak analiz etmeye başlıyoruz. Tarihi yapılarda ise ne yazık ki bu duruma bir yandan yapının tarihi devreye giriyor. Bu aşamada sorabileceğimiz örnek soru setine bakarak durumu daha da somutlaştırabiliriz. ·        

studio edwards sackville studio, melbourne uyarlanabilir sarı çerçeveli iş kapsülleri

mevcut bir depoya yerleştirilen studio edwards , avustralya melbourne'daki sackville stüdyolarında bir dizi esnek çalışma alanı yaratıyor burada, dört modüler, sarı çelik çerçeveli kapsül, kolayca çıkarılabilen, dönüştürülebilen ve değişen ihtiyaç ve gereksinimlere uyarlanabilen bir ofis sağlar büyük, merkezi bir kapsül yeni pozisyonlara bile yuvarlanabilirken, her kapsülün ahşap panelleri açılabilir, kapatılabilir veya tamamen çıkarılabilir.



kiralık bir depo olarak, stüdyo editörleri sackville stüdyoları yarattılar ve mekanın içine kolayca yerleştirildiler ve kiracılık sonrası kolayca kaldırıldılar. bu yönerge, mevcut binanın dokusuna minimum düzeyde müdahale edilerek tasarlanmış bir dizi esnek çalışma alanı fikrine yol açmıştır. sonuç, iş için dört uyarlanabilir bölmeyi ve grup etkileşimi için aralarında büyük bir boşluk tanımlar.

dört sarı çerçeveli kapsül elle cıvatalanabilen çelik bileşenlerden imal edilmiştir. aslında, gerektiğinde sökülebilir ve yeniden yerleştirilebilirler. her birinde en fazla dört kişilik gruplar yer alabilir. kapsüller, doğal aydınlatmanın yanı sıra temiz hava sağlamak için ileri geri kaydırılabilen OSB ahşapların beyaz boyalı panelleri ile kaplanmıştır. her alanın önündeki yarı saydam stor perdeler gerektiğinde daha fazla mahremiyet için aşağı doğru yuvarlanabilir. şerit aydınlatması daha sonra tavan kirişlerini çizer ve farklı etkinlikler için renk tonunda değiştirilebilir.

içerisindeki tüm alanların yanı sıra, sackville stüdyoları ortak toplantı alanı veya etkinlikler için sokağa bitişik geniş bir alana sahiptir çerçevesinin ayakları üzerinde tekerlekleri olan merkezi bir bölme yuvarlanıp ofis çevresinde ve dışarıda sokak alanına taşınabilir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İç Mimari Tasarımda Nelere Dikkat Etmeliyiz?

İç Mimarlık Ofisi Ne Yapar?

Tarihi Mekanların Modernize Edilmesi